Administrație

Guvernul a alocat 9 milioane de lei pentru ca timișorenii să nu rămână fără căldură și apă caldă

Guvernul a alocat 9 milioane de lei pentru ca timișorenii să nu rămână fără căldură și apă caldă
Adora Beauty

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat, joi, că Guvernul României a aprobat un ajutor în valoare de nouă milioane de lei din fondul de rezervă bugetară a Guvernului pentru termoficarea din Timișoara.

„Am purtat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării și am reușit să conving autoritățile centrale că societatea de termoficare și Primăria Timișoara sunt într-o situație limită în care au nevoie de ajutor. Sper că Primăria Timișoara are soluții pentru viitor și va lua măsurile care se impun pentru evitarea unei situații care să pună din nou sub semnul întrebării încălzirea populației”, a declarat Alin Nica.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a precizat că se bucură că memoriile trimise la Guvern și discuțiile sale cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate. El a promis că această situație nu se va mai repeta și compania de termoficare nu va mai ajunge în ipostaza de a nu putea asigura apă caldă și căldură pentru zecile de mii de abonați.

„Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă. Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni în următoarele săptămâni. Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja. Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă. Ne vom asigura că această situație nu se va mai repeta”, a promis Fritz.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*