Social

Cinci mistreți găsiți morți la fonduri de vânătoare din Timiș. Cauza este pesta porcină africană

Cinci mistreți găsiți morți la fonduri de vânătoare din Timiș. Cauza este pesta porcină africană

Subprefectul Mircea Băcală a convocat astăzi o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, care a avut pe ordinea de zi prezentarea situației privind confirmarea pestei porcine africane la mistreți din fondurile de vânătoare Vișag, Alioș și Valea lui Liman Făget din Timiș.

În cadrul ședinței a fost adoptat un plan conform căruia zona afectată reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost găsiți cinci mistreți morți.

Zona afectată este formată din zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde următoarele localități: Vișag, Sacoșu Mare, Darova, Hodoș, Herendești, Pietroasa Mare, Honorici și Pini.

De asemenea, Prefectura Timiș a inclus și o zonă tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități: Lugoj, Victor Vlad Delamarina, Oloșag, Pădureni, Dragomirești, Sinersig, Boldur, Jabăr din județul Timiș, precum și localitățile Scăiuș, Remetea Pogănici, Fârliug, Valea Mare, Duleu și Valea Pai din județul Caraș-Severin.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare:   FV 36 Oloșag, FV38 Sacoșu Mare, FV 39 Boldur, FV 42 Buziaș.

De asemenea, a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Planului de măsuri referitoare la combaterea Pestei Porcine Africane din Fondul Cinegetic 15 Alioș aparținând Asociației de Vânătoare Valea lui Liman.

Conform acestui plan, a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde a fost găsit un mistreț mort.

Zona afectată cuprinde următoarele localități: Comeat, Bogda, Charlotenburg, Buzad, Nadăș, Hodoș din Timiș și Cuvejdia din județul Arad.

De asemenea, este inclusă și zona tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități: Alioș, Mașloc, Remetea Mică, Bencecu de Jos, Fibiș, Sălciua Nouă, Hernacova, Stanciova, Brestovăț, Coșari din județul Timiș și localitățile Neudorf, Chesînț și Zăbrani din județul Arad.    Zona tampon cuprinde și o exploatație comercială, ferma de porci de la Mașloc a SC SMITHFIELD ROMANIA SRL.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare:   FV 16 Șarlota, FV 14 Pișchia, FV 59 Giarmata, FV 17 Nadăș, S, FV 18 Brestovăț, FV 41 Cralovăț.

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*