Social

Colterm mai are stocuri de cărbune și gaze doar până luni. Furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans

Colterm mai are stocuri de cărbune și gaze doar până luni. Furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans

Vineri după-amiază a avut loc o videoconferință cu prefecții sustinută de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, având ca temă pregătirea sezonului de iarnă 2020-2021. În cadrul videoconferinței s-a pus în discuție situația alimentării cu încălzire și apă caldă din localitățile care au sisteme centralizate de alimentare cu energie termică.

În ceea ce privește Timișoara, conform datelor Colterm, există  stocuri de cărbune și gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei.

În acest context, Instituția Prefectului a transmis vineri un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru sprijinirea Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.

Totodată, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se identifica o soluție, astfel încât timișorenii să nu rămână de marți fără încălzire și apă caldă.

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a afirmat că s-au plătit o parte din datorii către Complexul Energetic Oltenia pentru a se continua alimentarea cu cărbune, fiind în curs de contractare încă doi furnizori care să aprovizioneze Colterm cu cărbune.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a anunțat că, în această dimineață, a avut o discuție cu Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru a se găsi o soluție de sprijinire a Colterm. Ministrul Economiei a purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, care au acceptat să sprijine, în continuare, Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare.

Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans.

Prefectul județului Timiș a rugat conducerea Primăriei Timișoara să continue discuțiile cu E.ON Gaz, în încercarea de a se găsi o soluție pentru furnizarea în continuare de gaze către Colterm.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*