Cultură

Serialul „Iubesc Timișoara” continuă

Serialul „Iubesc Timișoara” continuă

Reprezentanții Asociației Iubesc Timișoara au început difuzarea, în mediul online, a serialului ce le poartă numele. „Iubesc Timișoara” este construit din șapte episoade care își propun să readucă la viață povești din istoria Orașului de pe Bega.

Primul episod, „File din istoria orașului”, a fost difuzat luni, 7 decembrie, începând cu ora 19:00. Episodul a beneficiat de prezența unor invitați de seamă care au contribuit la realizarea serialului, oferind producătorilor acces la arhive personale.

Al doilea episod a adus în atenția publicului o meserie uitată sau necunoscută de mulți dintre noi: meseria de lampagiu. Lampagiii aveau un rol foarte important în Cetate, ei fiind cei care readuceau liniștea și siguranța pe timp de noapte. Iluminatul public a adus pentru Timișoara multe premiere la nivel international, iar episodul „Luminile orașului” a urmărit progresul tehnologic din acest domeniu.

Al treilea episod al serialului este dedicat transportului din Timișoara. Se va urmări evoluția transportului pe Bega: de la transportul de marfă, la transportul public de persoane. Vor fi prezentate alte premiere care au făcut din Timișoara un oraș renumit la nivel international: omnibuzul, tramvaiul tras de cai sau tramvaiul electric.

„Timișoara Universitară” își propune să prezinte publicului instituțiile de învățământ superior din oraș. Fiind vorba despre instituții de renume, „Timișoara Universitară” este structurată, pentru moment, în două părți: o parte prezintă istoria și evoluția primei universități din oraș (Universitatea Politehnica din Timișoara), a doua parte este dedicată Universității de Vest din Timișoara.

Serialul „Iubesc Timișoara” nu putea să ignore importante aspecte culturale. Sub numele „Scenele Timișoarei”, ni se vor dezvălui misterele din spatele celor 3 teatre din oraș, dar și povestea și evoluția instituțiilor care au oferit alinare publicului, prin muzică: Opera Națională Română Timișoara și Filarmonica „Banatul” Timișoara.

Programul de difuzare a episoadelor este următorul:

29 noiembrie, ora 19:00 – Trailer

7 decembrie, ora 19:00 – File din istoria orașului

8 decembrie, ora 19:00 – Luminile orașului

9 decembrie, ora 19:00 – Transportul în Orașul de pe Bega

10 decembrie, ora 19:00 – Timișoara Universitară, partea întâi

11 decembrie, ora 19:00 – Timișoara Universitară, partea a doua

12 decembrie, ora 19:00 – Scenele orașului, partea întâi

13 decembrie, ora 19:00 – Scenele orașului, partea a doua

Episoadele serialului ”Iubesc Timișoara” sunt disponibile pentru vizionare, în mod gratuit, AICI.

„Iubesc Timișoara” este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*