Eveniment

Peste 200 de timișeni, amendați pentru că nu purtau mască

Peste 200 de timișeni, amendați pentru că nu purtau mască

În cursul zilei de ieri, peste 200 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 262 de forţe de ordine, fiind verificate 83 de societăți comerciale, precum şi 69 de mijloace de transport persoane, dintre care 41 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.750 de lei. Dintre acestea, 225 de sancțiuni contravenționale în valoare de 49.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 13 sancțiuni în valoare de 4.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*