Național

Noua metodă de înșelăciune care face ravagii în România în această perioadă

Noua metodă de înșelăciune care face ravagii în România în această perioadă

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost reținut de polițiști fiind bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „COVID-19″. Mai exact, individul contacta telefonic persoane în vârstă din mediul rural și le spunea că rude ale acestora sunt infectate cu coronavirus și au nevoie de sume mari de bani.

Apoi, se deplasa personal la domiciliul acestora pentru a colecta banii. În unele cazuri, victimele îi dădeau de bună voie inclusiv carduri bancare cu tot cu PIN-uri.

„Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie – 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie.

Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN”, au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Sursa: antena3.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*