Administrație

„Bicycle valley”, circuit de testare auto și institut de inteligență artificială, printre planurile campaniilor străine pentru județul Timiș

„Bicycle valley”, circuit de testare auto și institut de inteligență artificială, printre planurile campaniilor străine pentru județul Timiș
Adora Beauty

Reprezentanții oamenilor de afaceri germani, francezi și italieni s-au întâlnit astăzi cu președintele CJ Timiș.

Investitorii străini anunță o nouă industrie „vedetă” în județul nostru, după succesul din automotive și tehnologia informații. Este vorba despre producția de biciclete, prin construcția unei fabrici de mari dimensiuni lângă Timișoara. Subiectul s-a numărat printre numeroasele teme abordate astăzi în cadrul unei întâlniri a președintelui CJ Timiș, Alin Nica, cu reprezentanții investitorilor germani, francezi și italieni.

Mai exact, acesta a primit vizita vicepreședintelui Clubului Economic German Banat, dr. Christian von Albrichsfeld, a președintelui Centrului de Afaceri Franco-Român din Timișoara, Dorin Miron, și a vicepreședintelui Camerei pentru Comerț Italiene pentru România, Vicenzo Moderno.

Trebuie spus că dincolo de acest „bicycle valley” al României, cum informal a fost numit proiectul, firmele private cu capital străin din Timiș au planuri de dezvoltare și de diversificare a activității. De exemplu, pentru domeniul automotive, se dorește construcția unui circuit de testare auto, care ar putea avea și aplicabilitate socială, inclusiv în educația rutieră a copiilor, sau chiar în industria producătoare de biciclete. De asemenea, se lucrează la bazele unui viitor institut de inteligență artificială, care să reunească facultățile de profil din Timișoara, punându-se accent pe cyber security, machine learning, cloud computing etc. Președintele Alin Nica a subliniat că toate proiectele care aduc valoare adăugată comunității timișene vor beneficia de sprijinul administrativ al Consiliul Județean, fie sub formă de parteneriat public – privat, fie sub alte forme legale.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a adresat celor trei invitația de a face parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică, organism ce se creează în prezent la nivelul instituției. O altă axă de colaborare lansată de Alin Nica este dezvoltarea învățământului dual, forța de muncă de calitate fiind una dintre principalele cerințe ale mediului privat. De asemenea, acestora le-a fost transmisă invitația de a participa în cadrul unui forum internațional de afaceri România Ungaria Serbia. Forumul gândit la nivelul Consiliul Județean are ca scop principal apropiere de vecinii sârbi și maghiari, în contextul viitoarei aderări a Serbiei la UE, cât și a posibilității accesării unui bazin mai larg de forță de muncă.

De asemenea, Alin Nica a punctat eforturile instituției pe care o reprezintă în realizarea autostrăzii Timișoara Moravița, cu ținta clară de a include în proiect și o centură a Timișoarei la nivel de autostradă, care să cuprindă municipiul pe axele de est și vest. Investiția ar scurta timpii de navetă pentru forța de muncă, dar ar reprezenta și o poartă importantă de desfacere a mărfii producătorilor timișeni.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*