Eveniment

Moș Nicolae a venit cu amenzi la peste 600 de timișeni

Moș Nicolae a venit cu amenzi la peste 600 de timișeni

În perioada 5-6 decembrie, peste 500 de forțe au acționat pe raza județului Timiș pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 535 de forţe de ordine, fiind verificate 251 de societăți comerciale, precum şi 124 de mijloace de transport persoane, dintre care 82 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 5.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 604 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 198.950 de lei. Dintre acestea, 534 de sancțiuni contravenționale în valoare de 159.950 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 51 de amenzi în valoare de 12.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 17 sancțiuni în valoare de 21.000 de lei pentru participarea la activități în spatiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*