Eveniment

O casa din Giroc s-a facut scrum

O casa din Giroc s-a facut scrum

Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecuta la o anexă gospodărească, cu pericol de propagare la casa de locuit, în localitatea Giroc.

Pentru a asigura o intervenție promptă, la fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara.

Ajunși la locul incendiului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întreaga anexă și la acoperișul mansardei casei de locuit, cu risc de propagare la o altă locuință apropiată.
Astfel, au fost solicitate în sprijin încă două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului 1 Timișoara.

Intervenția operativă a pompierilor a limitat extinderea incendiului la alte construcții și salvarea bunurilor.

În urma incendiului a ars anexa în care era depozitat material lemnos și aproximativ 80 mp din acoperișul mansardei.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma cercetărilor la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă de incendiu _amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire._

Dorim să le reamintim cetățenilor că nerespectarea măsurilor de protecție împotriva incendiilor în sezonul rece poate duce la pierderea locuinței și bunurilor, iar în cazuri mai grave, poate duce chiar la pierderi de vieți omenești.
Măsurile de prevenire a incendiilor la locuințe le puteți găsi pe site-ul: https://www.isutimis.ro/index.php/info-public/buletin-info-public/477-2020-11-25-11-55-17

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*