Cultură

Spectacolul „Mens sana in corporatist sano” al Teatrului Auăleu, redifuzat la TiFT

Spectacolul „Mens sana in corporatist sano” al Teatrului Auăleu, redifuzat la TiFT
Adora Beauty

Deoarece organizatorii TiFT au întâmpinat probleme tehnice în timpul difuzării spectacolului aparținând Teatrului Auăleu, emisia LIVE programată în 28 noiembrie, a fost întreruptă. Trupa Auăleu va putea fi urmărită vineri, 4 decembrie, începând cu ora 19:00, pe aceleași canale online.

Deși era menit să se încheie la data de 30 noiembrie, TiFT vrea să se revanșeze față de publicul construit în jurul Festivalului, difuzând, în condiții optime, „Mens sana in corporatist sano”.

Aflat la prima ediție, TiFT a debutat în 21 noiembrie, cu un spectacol oferit de Teatrul Merlin din Timișoara, dedicat celor mici, dar și celor mari. ”Cufărul celor 7 pitici” s-a văzut online, „participarea” la evenimente fiind gratuită.

A doua zi de Festival l-a adus în prim plan pe Caragiale cu a lui capodoperă „Conu Leonida față cu reacțiunea”, în interpretarea celor de la unteatru.

Au continuat transmisiunile live cu piesa „O scrisoare pierdută”, oferită de Teatrul de Comedie, avându-i în distribuție pe: Marius Florea Vizante, George Mihăiță, Valentin Teodosiu, Florin Dobrovici, Eugen Racoți, Marcel Iureș, Dragoș Huluba, Dorina Chiriac, Mihaela Teleoacă și Dan Rădulescu. Peste 1000 de spectatori s-au bucurat de un regal teatral pus în scenă la Teatrul de Comedie, având o temă mai actuală ca oricând.

A patra zi de Festival a fost oferită Teatrului Thespis, pentru un spectacol non-verbal de teatru-dans: „7 Vieți fără tine”, un concept Lavinia Oprescu Stoia, regie Andra Duțeanu și Lavinia Oprescu Stoia.

„Pisica lui Schrödinger”, în regia lui Alexandru Berceanu, a fost a doua piesă adusă de unteatru în Festival.

A șasea zi de TiFT a propus publicului 2 spectacole. Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” – secţia în limba sârbă  a deschis seara cu spectacolul „DON JUAN DIN LEUŠIĆ” de Borisav Atanasković, o monodramă susţinută de Marko Adzic sub coordonarea artistică a Mădălinei Ghiţescu-Petre. Finalul serii a aparținut Teatrului de Comedie, cu spectacolul „Shylock”, în regia lui Horațiu Mălăele.

„Lumea dinăuntru”, în regia Catincăi Drăgănescu, spectacol aparținând unteatru, a putut fi vizionat în a șaptea zi de Festival.

Povestea TiFT a continuat cu „Mens sana in corporatist sano”, aparținând Teatrului Auăleu. Spectacolul pornește de la o întrebare: cât de sănătos mental trebuie să se poată păstra un om astăzi pentru a putea rămâne uman?

În a noua zi de festival, publicul s-a putut bucura de spectacolul „3 Ciudați”, un spectacol oferit de Compania de Comedie, avându-i în distribuție pe: Mark – Sorin Misirianțu (Teatrul Național Cluj), Serge – Ioan Isaiu (Teatrul Național Cluj), Yvan – Șerban Georgevici (Teatrul  de Comedie București).

TiFT s-a încheiat cu două spectacole difuzate în cea de a zecea zi. Începând cu ora 20:00, Maia Morgenstern a ținut „O lecție de bune manière” – ”o oglindă în care poate că ar trebui să ne fie rușine să privim… E un spectacol greu. Din toate punctele de vedere. Un spectacol care te ia puțin pe nepregătite și care vorbește cu umor despre adevăruri sumbre.”

„A.A.A. Admirație. Atracție. Atenție”, prima productie Grivita 53, în regia lui Chris Simion Mercurian a putut fi urmărit începând cu ora 22:00. Un spectacol modern de teatru – dans – video realizat ca un puzzle plin de umor și de sensilibilitate în care personaj principal apare viața de cuplu: ea-el, el-el, ea-ea. 6 tablouri despre așteptările, dezamăgirile și revelațiile pe care ni le relevă celălalt și pe care le descoperim în noi înșine. Cei 3 magici A care dau și titlul spectacolului reprezintă concluzia unei experiențe care ne include pe toți, ne întâlnește inevitabil dar ne inspiră individual.

TiFT este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*