Cultură

A ieșit pe locul doi la concursul „Cea mai frumoasă casă din Banat”

A ieșit pe locul doi la concursul „Cea mai frumoasă casă din Banat”

Finaliștii concursului „Cea mai frumoasă casă din Banat” vor fi premiați vineri, 18 decembrie, în mansarda Bastionului. În zilele care urmează Muzeul Național al Banatului va prezenta mândrele case și ai lor inspirați fotografi, precum și filele de pe calendar. Felicitări tuturor!

 Carmina Isbașa ne prezintă astăzi „Locul Magic”

„În momentul în care am văzut că se va organiza un concurs intitulat „Cea mai frumoasă casă din Banat” mi-am spus că trebuie să particip neapărat. Îmi place foarte mult să călătoresc, să descopăr locuri noi și de asemenea să fac și poze, să imortalizez fiecare loc și detaliu pe unde mă poartă viața. Așa că am început să caut case frumoase, din Banatul montan în special, deoarece acolo s-au păstrat neatinse arhitectura și locuri neștiute de mulți oameni. Așa am dat de această ‘Casă Verde’ și am zis că trebuie neapărat să merg să o fotografiez ca să pot împărtăși și cu alții acest loc unic. Așa că într-o sâmbătă însorită am pornit la drum spre Banatul Montan.

O dată ce am ajuns acolo am întâlnit proprietara căsuței minunate care ne-a poftit înăuntru unde am stat la o vorbă. Doamna Ileana Mavrodin este arhitect de profesie și a locuit în Canada mulți ani de zile, iar în anul 2004 s-a hotărât să se întoarcă în țară. Ideea de ‘Green House’ i-a venit de la o carte pe care a citit-o unde autorul explica că poți să îți construiești o căsuță doar cu ce se află pe terenul respectiv, și nimic mai mult. Fiind o fire dornică de noi experiențe, a luat aceasta ca pe o provocare și a reușit! A construit o casă doar din pământul aflat în zona și cu pietrele luate de pe marginea râului din apropiere. Totul este făcut de la zero și modelat cu mâinile ei cu multă pasiune și dedicație. În final, această casă perfect de imperfectă i-a plăcut așa de mult încât a fost casa ei câțiva ani, atât vara cât și iarna. Dânsa este și arhitecta Castelului de Lut din Valea Zânelor și a multor altor proiecte unice. Această casă este un loc unde te intorci ‘la rădăcini’, te bucuri de natură și de tot ceea ce te înconjoară, ești într-o casă cu lucruri puține doar strictul necesar și ești fericit. Este un loc unde îți dai seama că în viață nu ai nevoie de multe lucruri și cel mai important este locul în care te afli și oamenii care iți sunt alături. Prin povestea dânsei și prin magia locului respectiv, am ales să împărtășesc cu voi iubitorii de fotografie și de locuri unice acest peisaj și acest LOC FERMECAT care pe mine personal m-a impresionat enorm!”


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*