Administrație

A fost operaționalizat noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara

A fost operaționalizat noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara

A fost operaționalizat noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara.

Realizarea acestui centru s-a făcut în două etape în cadrul unui proiect al Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Migrație, cu finanțare de la Uniunea Europeană.

O primă etapă a vizat operaționalizarea Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, cu scopul asigurării documentației necesare desfășurării lucrărilor pentru reabilitare și modernizare, iar cea de-a doua etapă a vizat lucrări de construcție, cu scopul reabilitării  și modernizării, în vederea operaționalizării Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de  21.386,331 lei.

În ceea ce privește obiectivul general și scopul proiectului acesta a constat în sprijinirea operațiunilor de relocare a refugiaților din zone periculoase în cooperare cu UNHCR și în deplină concordanță cu legislația internațională, dar și asigurarea documentației necesare desfășurării lucrărilor de reabilitare și modernizare a imobilului în vederea operaționalizării Centrului.

În acest spațiu au fost transferați în cursul zilei de azirefugiații cazați până în prezent în spațiul alocat Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara de pe str. Armoniei nr.33.

Noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara are o capacitate totală de 306  persoane pe o suprafață totală de 3678 mp. La parterpot fi cazate 106 persoane, la etajul I – 82  persoane și etajul II – 118 persoane.

Proiectul a urmărit pe lângă reabilitarea centrului de tranzit și construcția unei noi clădiri care să deservească și  activitatea de control punct acces.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*