Social

Liderul CJT, Alin Nica, solicită redeschiderea sălilor de sport din întreg județul

Liderul CJT, Alin Nica, solicită redeschiderea sălilor de sport din întreg județul
Adora Beauty

În cursul acestei zile, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a trimis o adresă Prefecturii Timiș prin care solicită redeschiderea sălilor de sport. Cererea vine în contextul scăderii ratei de infectare cu COVID-19 din ultimele zile, dar și ieșirii din carantină a majorității localităților în care încă se aplică restricții. Prin această adresă se solicită convocarea imediată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organismul care a aprobat închiderea sălilor de sport.

„În ultimele zile, rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la nivelul județului Timiș, ca rezultat al impunerii unor restricții care au fost, în acel moment, necesare. Le mulțumesc tuturor locuitorilor județului nostru pentru că au înțeles să respecte restricțiile și astfel am reușit să mai câștigam o bătălie împotriva acestui cumplit virus. Acum, însă, trebuie să mergem mai departe și, treptat, să revenim la normal. Una dintre primele masuri care ar trebui luate vizează redeschiderea centrelor de fitness și a sălilor de sport, bineînțeles, cu respectarea normelor de igienă și de distanțare. Eu sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice. Am discutat cu mai mulți medici și specialiști în domeniu, iar aceștia susțin că practicarea sportului contribuie deopotrivă la prevenția bolii sau, în cazul celor care au făcut forme ușoare de COVID-19, la o recuperare mai rapidă. De asemenea, îmi doresc ca, pe viitor, alături de principalii operatori fitness din județ, să inițiem un parteneriat sub forma unor campanii comune pentru promovarea sportului”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Decizia de suspendare a interdicției funcționarii sălilor de sport și fitness revine membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*