Economic

Final de campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2020

Final de campanie a plăților în avans pentru anul de cerere 2020

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiș informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

În conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale aferent Campaniei 2020, respectiv de până la 70 % în cazul plăților directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.

Astfel, au fost autorizați pentru plata avansului 16.358 fermieri, ceea ce reprezintă 98.09% din numărul fermierilor care au depus Cerere unică de plată în Campania 2020 și au fost declarați eligibili la plata avansului.

Suma totală autorizată la plată este de 71,76 milioane euro, din care:

– 57,87 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);

– 13,89 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) + cofinanțare de la Bugetul Național (BN1).

Plăţile finanțate din FEGA se efectuează la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar plăţile finanțate din FEADR la cursul de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.

„Începând cu 2 decembrie 2020, APIA demarează plata finală, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. Astfel, asigurăm toți fermierii că APIA depune toate diligentele pentru a continua autorizarea plăților finale în același ritm susținut”, a transmis Florin Faur, director executiv al A.P.I.A. Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*