Social

Pandemia trimite în online evenimentul caritabil „Socio Claus– Dăruim inimi”. Cum poți ajuta copiii cu autism

Pandemia trimite în online evenimentul caritabil „Socio Claus– Dăruim inimi”. Cum poți ajuta copiii cu autism
Adora Beauty

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara organizează, pentru al treilea an consecutiv, evenimentul Socio Claus, manifestare cu scop caritabil destinată copiilor cu dizabilități.

Intitulat sugestiv „Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi”, evenimentul de anul acesta se va desfășura în perioada 1-24 decembrie, în mediul online.

În fiecare zi din cele 24 premergătoare sărbătorii de Crăciun, pe pagina proiectului „Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș” (https://www.facebook.com/UVTeam.Autism) va fi postat câte un interviu cu părinți ai unor copii speciali, care vor vorbi despre diagnostic, terapii, dificultățile întâlnite în recuperare sau problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, inclusiv pe plan social.

Dincolo de aspectul caritabil, manifestarea se dorește o campanie de conștientizare și sensibilizare a publicului larg în ceea ce privește situația copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora, de educare a mentalităților în direcția promovării acceptării și a cultivării respectului pentru diversitatea și demnitatea umană.

Partenerii evenimentului de anul acesta sunt: Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza și Asociația Copii și zâne.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*