Administrație

Lucrările la școala din Lovrin avansează

Lucrările la școala din Lovrin avansează

S-a lucrat într-un ritm susținut, în ultimele luni, în cadrul proiectului de ”Reabilitare, modernizare și dotare școală cu clasele 1-4, corp A și B”.

Astfel, potrivit autorităților, s-au făcut o serie de îmbunătățiri în cadrul corpurilor aparținând școlii, pentru ca elevii și profesorii să beneficieze de cele mai bune condiții de învățământ. Mai exact, s-a lucrat la reabilitarea din punct de vedere termic al clădirii, instalațiile au fost schimbate, în sălile de clasă se lucrează pentru montarea de tavane false, iar la final, toate încăperile vor fi proaspăt zugravite și dotate cu mobilier nou.

Muncitorii au construit deja noul corp de clădire din curtea școlii, care este prevăzut pentru a adăposti grupurile sanitare pentru elevi, o cameră tehnică și o cameră de depozitare.

Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii cu clasele I-IV, conform normelor actuale în vigoare pentru a putea funcționa ca și scoală, cât și creșterea calității actului de învățământ. Modernizare a școlii se ridică la valoarea de peste 1 milion de lei, iar fondurile au fost obținute în urma câștigării, de către Primăria Lovrin, a unui proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Reprezentanții Primăriei au făcut toate demersurile necesare pentru ca școala din comună să aibă la dispoziție toate materialele necesare, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, au fost achiziționate aparate pentru măsurarea temperaturii corporale cu ajutorul scanerelor, dar și dezinfectanți și măști de protecție, iar elevii și profesorii respectă toate normele de protecție sanitară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*