Național

Iohannis a anunțat că vaccinarea anti-COVID se va face etapizat

Iohannis a anunțat că vaccinarea anti-COVID se va face etapizat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe care o va convoca în perioada următoare.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că au fost stabilite mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune.

Klaus Iohannis a precizat că, potrivit strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: întreg personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

„Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile, a mai anunțat șeful statului.

Președintele a mai spus că informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicate campaniei de vaccinare.

„Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*