Administrație

Cupola cu luminițe nu va mai fi montată în Piața Victoriei. Ce a spus primarul despre concerte și Târgul de Crăciun

Cupola cu luminițe nu va mai fi montată în Piața Victoriei. Ce a spus primarul despre concerte și Târgul de Crăciun

Zecile de mii de timișoreni și de vizitatori care în ultimii ani își făceau poze sub cupola cu luminițe din Piața Victoriei nu vor mai avea anul acesta posibilitatea să facă acest lucru. Primarul Dominic Fritz a anunțat, marți, că pe lângă faptul că Târgul de Crăciun a fost suspendat, nici cupola luminoasă nu va fi instalată în centrul orașului.

„Scopul meu este să respectăm toate regulile necesare și să acceptăm realitatea în care ne aflăm, că nu ne putem aduna în grupuri mari, dar pe de altă parte să dăm un semnal al normalității pentru copii noștri. Nu vom organiza niciun fel de evenimente de Crăciun și nici concertul de Revelion, iar de 1 Decembrie va fi doar ceremonia oficială organizată de Prefectură. În ceea ce privește iluminatul de sărbători, vom avea în Piața Victoriei, pe strada Alba Iulia, vom avea proiecții pe clădiri. Nu vom pune cupola în acest an, e și destul de scumpă, costă 15.000 de euro, dar în primul rând nu vrem să se adune oameni acolo”, a spus primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai spus că timișorenii vor putea vedea iluminat festiv și decorațiuni în Parcul Pădurice, parcul de la Uzina de Apă din Fabric, Parcul Petofi Sandor din Freidorf și în Piața Avram Iancu.

„Dacă ne permite situația, atât din punct de vedere epidemiologic și legal vom pune 2,3 căsuțe cu distanțare în cartiere unde se va putea mânca un kurtos”, a mai spus Fritz marți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*