Administrație

Carantina nu duce la scăderea semnificativă a infectărilor în Timiș

Carantina nu duce la scăderea semnificativă a infectărilor în Timiș

Prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi o ședință online cu primarii unităților administrativ teritoriale din județul Timiș, la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

În debutul întâlnirii, prefectul județului Timiș a făcut o prezentare a situației epidemiologice din județ, precizând faptul îmbucurător că se înregistrează o scădere a ratei de infectare pe Timiș, care în cursul acestei dimineți a ajuns la 5,45/1000 de locuitori. Scăderi ale ratei de infectare s-au înregistrat și la nivelul municipiilor Timișoara și Lugoj. A fost precizat faptul că, în ceea ce privește municipiul Lugoj, la momentul analizei care a fost la baza deciziei de carantinare, analiză făcută pe o perioadă de 14 zile, creșterea numărului de cazuri a fost accelerată de la 9 la 329 cazuri, zilnic înregistrându-se între 20 și 30 de cazuri. În localitățile carantinate, a precizat prefectul Liliana Oneț, din păcate, scăderea este foarte ușoară. Prefectul județului Timiș a mulțumit primarilor care s-au implicat în informarea cetățenilor și au dovedit că există o bună comunicare pe plan local. Totodată a făcut un apel la primarii din localitățile carantinare să aibă o mai bună comunicare cu cetățenii și să le explice că deși carantinarea permite deplasarea cu anumite scopuri, nu trebuie să se abuzeze de acestea. Faptul că deplasarea între localitățile carantinate și Timișoara nu mai este atât de accentuată este unul din factorii care a dus la scăderea cazurilor pe municipiul Timișoara. Prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină în permanență legătura cu cetățenii, mesajul fiind, recomandarea  evitării oricăror întâlniri, fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate. Li s-a cerut primarilor să țină legătura în permanență cu reprezentanții cultelor religioase, cu medicii de familie cu reprezentanții poliției, dar și cu agenții economici de pe raza UAT, pentru ca, împreună, să se conlucreze pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV2.

Un alt subiect al ședinței s-a referit la organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. Primarii au fost informați Instituția Prefectului a  primit buletinele de vot, autocolantele și ștampile necesare votării, precum și măștile, mănușile și dezinfectanții de mâini pentru membrii secțiile de votare și alegători. Prefectul Liliana Oneț a mai precizat faptul că în 26 noiembrie, între orele 17-19,  vor avea loc, online, instruirile președinților secțiilor de vot din Timișoara, iar în 27 noiembrie, între 10-12, tot online, instruirile președinților secțiilor de vot din județ. La instruiri vor participa reprezentanți ai Biroului Electoral Județean, Autorității Electorale Permanente ai structurilor MAI, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției de Statistică și Instituției Prefectului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*