Educație

Cine sunt laureații Galei Premiilor UVT, ediția a VI-a

Cine sunt laureații Galei Premiilor UVT, ediția a VI-a

Preocupați de dezvoltarea științifică și profesională, de recunoașterea meritelor și performanțelor membrilor săi, care contribuie în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara, reprezentanții instituției au instituit o bună tradiție, alături de partenerii permanenți, din mediul economic și administrativ al regiunii, cu respect față de trecutul, prezentul și viitorul instituției, o tradiție ce își propune premierea excelenței.

Astfel, în cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, desfăşurat sâmbătă seara, 21 noiembrie, începând de la ora 18, a avut loc a șasea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.

„Contextul pandemic actual ne-a obligat la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment prezentat live, deschis publicului larg. Se cuvine să transmitem încă o dată mulțumiri partenerilor instituționali, alături de care a fost posibilă organizarea în bune condiții a acestei ediții a Galei: Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara și companiile partenere ale evenimentului: Unicredit Bank, Nokia, Flex, Atos și Decathlon. Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional”, au transmis reprezentanții UVT.

Laureații acestor premii sunt:

Premiul “Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii

Conf. univ. dr. Lucian Pârvulescu

Premiul “Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică

Lect. univ. dr. Isabela Drămnesc

Premiul “Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice

Conf. univ. dr. Laurențiu Maricuțoiu

Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice

Prof. univ. dr. Oana-Ramona Lobonț

Premiul “Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste

Asist. cercet. dr. Roxana-Sînziana Rogobete

Premiul “Aurel Breilean” pentru Arte și Sport

Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu

Premiul “Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT

Dl. Anton Licz

Premiul “Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială

Clinicile Medici’s

Premiul “Studentul Anului”

Iulia Toma, Facultatea de Muzicӑ și Teatru

Premiul “Alumnus”

Dl. Sorin Maxim, Director General ADR Vest

În cadrul Galei Premiilor UVT 2020 au fost acordate și trei distincții speciale, tilul de “PROFESOR EMERIT”, conferit profesorilor UVT:

Prof. univ. dr. Nicolae Bibu

Prof. univ. dr. Iosif Mălăescu

Prof. univ. dr. Viorel Negru

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă importanța evenimentului anual reprezentat de Gala Premiilor UVT: „Prin acordarea acestor premii, în cadrul unei Gale care include și momente artistice situate la cote de înaltă ținută, comunitatea UVT recunoaște adevăratele valori și încurajează  personalitățile pentru care inovarea însemnă cu adevărat o plus-valoare comunitară și personală. Felicitări laureaților! Vivat Academia! Vivant professores!”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*