Social

Zece minori de la Centrul Educativ Buziaș, confirmați pozitiv cu Sars-Cov -2

Zece minori de la Centrul Educativ Buziaș, confirmați pozitiv cu Sars-Cov -2

Zece persoane custodiate de Centrul Educativ Buziaș au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Persoanele internate se aflau cazate în același pavilion de deținere și nu au desfășurat activități în comun cu efectivele altor pavilioane de cazare.

Conform metodologiei interne, acestea au fost transferate la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Starea de sănătate a persoanelor confirmate pozitiv nu ridică dificultăți.

„Administrația locului de deținere a informat Direcția de Sănătate Publică Timiș și a implementat măsurile de intervenție stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și persoane internate, intensificare monitorizare medicală persoane internate). Prin măsuri constante de informare și consiliere se asigură o stare de spirit corespunzătoare în rândul persoanelor internate”, a transmis Cms. Șef  Marina Valdora SIMONETTI, purtător de cuvânt al Centrului Educativ Buziaș.

În prezent la nivelul unității se derulează ancheta epidemiologică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*