Eveniment

Polițiștii au dat sute de amenzi într-o singură zi pentru nepurtarea măștii și nerespectarea interdicțiilor de circulație

Polițiștii au dat sute de amenzi într-o singură zi pentru nepurtarea măștii și nerespectarea interdicțiilor de circulație

În cursul zilei de joi, peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 321 de forţe de ordine, fiind verificate 94 de societăți comerciale, precum şi 130 de mijloace de transport persoane, dintre care 79 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 372 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.890 de lei. Dintre acestea, 340 de sancțiuni contravenționale în valoare de 89.890 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. Totodată au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privin deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*