ELECTORAL

PMP și-a lansat programul politic pentru alegerile parlamentare

PMP și-a lansat programul politic pentru alegerile parlamentare

Partidul Mișcarea Populară și-a lansat vineri la Timișoara programul politic pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

La eveniment au participat Mihail Neamțu, președinte PMP Timiș, candidat la Camera Deputaților, alături de Ligia Iunia Dugulescu – candidat PMP Timiș pentru Senat, Cosmin Cionca – candidat PMP Timiș la funcția de deputat și alți candidați la alegerile parlamentare.

Invitată specială a fost Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, candidat la Camera Deputaților.“Vedem că de la tragedie la tragedie sau criză mai puternică la criză mai puternică, ne lovim doar de aceleași lucruri. Nu avem  paturile urgente pentru marii arși, infrastructura spitalicească necesară. Foarte multe lucruri bune va putea să facă pentru România, dar în special pentru Timiș, Mihail Neamțu în programul nostru. Punem un accent deosebit pe tot ce înseamnă depolitizarea învățământului. Dar această criză sanitară ne-a arătat faptul că nu avem capacitatea noi ca stat accesul la educație al elevilor noștri. 40 % din elevii din mediul rural nu au avut acces la educație în timpul stării de urgență, unul din doi elevi fac cursuri din online de pe telefon. Sunt niște date care trebuie să ne îngrijoreze cu cât mai mult Romaânia are o rată a abandonului școlar prin comparație cu alte state din UE”, a transmis Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP.

Astfel, conform proiectului politic al PMP, sănătatea populației trebuie să fie un obiectiv de interes național pentru toate partidele. O Românie puternică înseamnă, în primul rând, cetățeni sănătoși. Comisia Prezidențială pentru Analiza și Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătății Publice din România elabora, în anul 2008, un diagnostic crunt pentru sistemul de sănătate românesc: finanțare neadecvată și utilizată în mod ineficient, asistenţa spitalicească drept principală metodă de intervenţie, acces limitat la medicamente, în special pentru categoriile defavorizate.

Legea sănătății, susținută de Partidul Mișcarea Populară, propune următoarele soluții pentru resetarea sistemului de sănătate: transformarea în mare parte a spitalelor în fundații ale statului, angajarea medicilor cu contracte pe termen limitat, prelungirea contractelor medicilor care înregistrează performanțe, plata medicilor în concordanță cu prestația acestora și cheltuirea fondurilor europene în mod corect în beneficiul pacientului.

Partidul Mișcarea Populară a depus în Parlament Legea privind organizarea și funcționarea sistemului de Sănătate, redactată de cei mai buni specialiști ai României în managementul sănătății. Noua Lege a Sănătății se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, serviciile spitalicești și resursele umane.

Creșterea economică din România ultimilor ani s-a bazat prea mult pe consum, de cele mai multe ori chiar consum pe datorie. Statul a încurajat consumul prin angajarea unor cheltuieli mari, peste nivelul veniturilor obținute din impozite, lăsând nota de plată pe seama generațiilor viitoare. Fondurile europene pot suplini resursele atrase de stat și pot fi sursa unor proiecte de dezvoltare economică pe termen lung. Însă fondurile europene trebuie să contribuie la satisfacerea unor nevoi reale ale economiei, și nu la întreținerea unei armate de birocrați.

Partidul Mișcarea Populară susține creșterea economică prin încurajarea investițiilor private, singurele capabile să producă valoare adăugată și o economie competitivă. Impozitele mici și ușor de plătit încurajează asumarea riscului antreprenorial, iar birocrația trebuie redusă drastic. Este nevoie ca autoritățile statului trebuie să fie capabile să vorbească între ele și să nu se mai acopere inutil cu hârtii. În același timp, Partidul Mișcarea Populară susține că atragerea fondurilor europene nu poate ține loc de politici economice interne sănătoase.

Sportul înseamnă sănătate, dezvoltă caractere, accentuează spiritul de echipă și de fairplay. În ultimii ani, de foarte multe ori, succesul echipelor românești sau performanțele individuale ale unor sportivi au reprezentat singurele momente de mândrie națională.

Corupția care a cuprins sub toate formele și la toate nivelurile sportul românesc reprezintă o lovitură grea chiar pentru identitatea națională și pentru imaginea țării noastre în lume. Este deja o normalitate ca tot mai multe state să folosesc sportul drept principal instrument al diplomației de tip soft power.

Relansarea sportului românesc și a mișcării sportive reprezintă un obiectiv de interes național.

Partidul Mișcarea Populară susține necesitatea acordării de stimulente fiscale companiilor private care finanțează asociațiile sportive de masă, sprijinirea familiilor care au copii înscriși la programe sportive de performanță și sunt în stadiul de a face performanță, acordarea de facilități pentru achiziționarea echipamentelor sportive, precum și decontarea transportului spre și de la locurile de antrenament din țară și din străinătate.

Tinerii au nevoie de o Românie puternică care să le ofere șansa împlinirii din punct de vedere ernaționale reprezintă perspective certe pentru dezvoltarea și progresul țării.

Partidul Mișcarea Populară consideră că dezvoltarea unor programe care să ofere oportunități certe de muncă și de carieră pentru tineri reprezintă un obiectiv de interes național. Astfel, dezvoltarea și încurajarea voluntariatului, acordarea de facilități fiscale pentru firmele care angajează tineri studenți, corelarea educației cu cerințele pieții muncii, precum și sprijinirea participării la diverse cursuri de calificare profesională finanțate din fonduri europene și burse de studii sunt pași esențiali pentru dezvoltarea și implementarea unor politici care să asigure oportunități pentru participarea tinerilor la viața socială.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară, filiala Timiș

Executat de MUȘAT OANA PFA.

CMF: 11200012.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*