ELECTORAL

INTERVIU cu LIGIA IUNIA DUGULESCU, candidatul PMP Timiș pentru Senatul României (P)

INTERVIU cu LIGIA IUNIA DUGULESCU, candidatul PMP Timiș pentru Senatul României (P)

LIGIA IUNIA DUGULESCU va candida pentru LOCUL 1 SENAT din partea PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ TIMIȘ!

LIGIA IUNIA DUGULESCU s-a născut în 4 iulie 1970, fiind prima dintre cei patru frați. A crescut sub regimul Comunist și a participat la Revoluția din Decembrie 1989 alături de tatăl său, regretatul pastor și deputat, Petru Dugulescu. Domnia sa a fost cel care a răspuns invitației de a vorbi din balconul Operei despre însemnătatea Nașterii Domnului.

Pentru că urma Crăciunul, i-a invitat pe cei prezenți în Piața Operei, ca după 40 de ani de comunism și ateism să rostească împreună rugăciunea Tatăl Nostru. Imaginea aceea solemnă a unei piețe pline de oameni îngenunchiați, rugându-se întorși spre Catedrala va rămâne peste veacuri în fotografii și în amintirea poporului, iar scandarea cuvintelor incredibile “Există Dumnezeu, Există Dumnezeu!” arată faptul că nici măcar opresiunea comunistă și educația ateistă nu au putut scoate credință în Dumnezeu din mintea și sufletul românilor!

Ce v-a determinat să acceptați provocarea de a candida pentru Senat?

Doresc să intru în această competiție politică, deși nu sunt un politician, la invitația domnului Mihail Neamțu care reconstruiește platforma creștin democrată în România!
Credem în forță de schimbare ce o aduce o echipa de oameni noi, integri, motivați de valori și profesioniști!

Știu că toți ne dorim politicieni mai buni, mai umani și mai sensibili la durerile și nevoile noastre, ne dorim un alt fel de a face politică, astfel încât cei aleși să rămână conectați cu realitatea și cu noi! Vrem ca votul nostru să aibă greutate în fiecare zi, nu doar o dată la 4 ani!

Ce diferența ați putea face în Senatul României?

Știu că un lider bun ascultă problemele oamenilor cu mare atenție, caută soluții, lucrează întotdeauna în echipă, înconjurat de specialiști; face parteneriate strategice și atrage constant resurse de orice fel! Loialitatea, corectitudinea, onestitatea, spiritul de echipă și de sacrificiu sunt toate extrem de importante în evaluarea fiecărei persoane! Liderii adevărați slujesc, încurajează, lucrează în echipă și dau credit oamenilor pentru muncă lor.

Care este experiența dumneavoastră profesională? Ce vă reprezintă?

La vârsta de 20 de ani, la doar 2 luni după Revoluție, am plecat în America pentru facultate. Acolo am învățat că munca și hărnicia sunt esențiale și sunt direct proporționale cu succesul, că orice începi trebuie să finalizezi până la ultimul detaliu, că marii lideri au avut parte de muncă numită de noi “ de jos” și de aceea orice meserie și om sunt respectate și onorate! În America există cel mai bun serviciu cu clienții din lume pentru că ei sunt învățați cum să gândească ce se poate face, nu să accepte înainte de a încerca, că nu se poate! Ei au o mentalitate orientată pe soluții la orice problemă; pe claritate și simplificare!
Cuvântul e vital în construirea reputației! Fără recomandări nu se poate! Acolo am învățat ce importantă e linia de autoritate și respectarea ei! Am învățat că fără disciplină și organizare nu se realizează nimic! Acolo am învățat că furtul intelectual sau material nu e permis și are cele mai grave consecințe!
În 1995 am graduat de la Tennessee Temple University din Chattanooga, TN, cu un BS în Pshychology și un Minor în Bible.

De ce v-ați întors în România? Care este experiența dumneavoastră din ultimii ani?

Ne-am întors în România pentru a fi de folos și pentru a face o diferență în viață oamenilor de aici. În Decembrie 1999 am lăsat în urmă viața bună de acolo și potențialul enorm de a ne realiza material.

Experiența mea din ultimii 20 de ani de când m-am reîntors în țară e de antreprenor, de consilier, de lider în domeniul administrativ și social. Așa am învățat că provocările vin că o avalanșă uneori și trebuie constant găsite soluții!

Înainte de a pleca la studii în America, am fost asistentă medicală la secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Victor Babeș din Timișoara pentru 2 ani și înțeleg bine și suferința fizică și fragilitatea ființei umane!

În prezent mă ocup de Asociația Evanghelistică și de Caritate “ Isus Speranța României” înființată în 1990, imediat după Revoluție de tatăl meu, pastorul, poetul, omul politic, Petru Dugulescu! Aici derulăm mai multe proiecte umanitare pentru tineri, copii și bătrâni!

Ce vă aduce bucurie în această lume plină de provocări?

Să ascult problemele oamenilor și să caut soluții pentru binele lor, îmi aduce multă bucurie.

Cel mai important rol din viața mea este acela de a fi mama, nu doar pentru cele două fiice ale mele, ci și pentru cei 21 de copii de astăzi de la casa Frații lui Onisim, unul din proiectele organizației de care mă ocup, precum și pentru ceilalți tinerii ce au ajuns adulți și care au crescut la Frații Onisim.

Aceeași grijă, compasiune, și implicare aș vrea să ofer și comunității timișene din poziția de senator PMP!

Cum v-ați propus să ajutați județul Timiș din postura de Senator?

Vreau să ajut la realizarea proiectelor județului nostru prin propuneri legislative ce vor ridica standardul și calitatea vieții! Sănătatea este primordială și îmi doresc ca românii să beneficieze de servicii de cea mai înaltă calitate! Să îmbunătățim serviciul de urgență, atât de important. Să nu mai avem parte de incidente ca cele de la Spitalul din Neamț, maternitatea din București.

Vreau să nu schimbăm ce funcționează; ci să căutăm să îmbunătățim mereu orice facem, să urmărim eficiența și impactul pe termen lung; să fim administratori buni și orice începem să ducem la bun sfârșit! Un exemplu în acest sens fiind Spitalul Fantomă din Timișoara, încă nefinalizat!

De ce ar trebui să vă voteze timișenii pentru funcția de Senator?

Iubesc timișenii, dar în același timp îmi doresc ca toți românii să găsească respect și demnitate în țara lor, să trăiască în pace și armonie, să știe că vom lupta pentru sanctitatea vieții, pentru a proteja inocența copiilor lor, pentru libertatea de exprimare și de credință, pentru păstrarea valorilor culturale și spirituale ale neamului nostru!

Vă mulțumim pentru răspunsurile sincere și dorim ca Dumnezeu să vă dea izbândă, pentru că România are nevoie de oameni ca dumneavoastră!

Comandat de: Partidul Mișcarea Populară, filiala Timiș
Executat de: MUȘAT OANA PFA
Cod Mandatar Financiar: 11200012.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*