Sănătate

A fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal

A fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal
Adora Beauty

În această după–amiază a fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal. Unitatea care are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen, a fost dotată de Spitalul Municipal cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai trebuiască transportați pentru analize.

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această ora la  Spitalul Județean, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal Lugoj, Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%. Totodată, mai există 6 paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), 4 la Spitalul Louis Turcanu și 6 la Spitalul de Boli Cardiovasculare (pentru cardiaci), din care este ocupat un pat.

Totodată, în spitalele din județul Timiș există un număr de 612 paturi, astăzi fiind ocupate 387 (procent 63,24%). În Clinica Bega, Spitalul Louis Țurcanu și Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi COVID, din care 23 sunt ocupate.

UPDATE:

„Am ajuns la TIR-ul ATI, când echipa Spitalului Municipal, condusă de Daniel Malița, lucra de zor să pregătească infrastructura din jurul vehiculului și să-l deschidă pentru pacienții cu COVID 19. Remorca a fost dotată cu aparatură și tot ceea ce este nevoie pentru a asigura îngrijire pentru pacienți. Trebuiau însă asigurate cabine pentru echiparea, dezechiparea și dezinfectarea personalului medical și copertine care să protejeze circuitul medical, pentru că vine iarna. La asta am lucrat în ultimele trei zile: am adus containere, am racordat remorca la utilități. De abia atunci TIR-ul va deveni o extindere a secției de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal. Toată lumea caută soluții în așa fel încât intervenția de urgență să se facă rapid și în siguranță, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical. În seara asta vom primi primii pacienți”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*