Social

Biblioteca a fost renovata la Jamu Mare

Biblioteca a fost renovata la Jamu Mare

Șase tineri dintr-o comună îndepărtată din județul Timiș, de la Jamu Mare, reuniți într-o organizație numită Jam·Ald·Era, și-au propus să trezească interesul adulților și copiilor pentru lectură, să-i apropie pe aceștia de carte și de cuvântul scris și să le stimuleze imaginația și creativitatea verbală prin citit.

De la idee până la finalizarea efectivă a unei biblioteci a fost nevoie de fonduri care să rezolve reabilitarea unui spațiu, dotarea cu mobilier și, nu în ultimul rând, cu cărți. Soluția a venit de la Werner Wolff, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara, care a preluat nevoia și a transformat-o în concret. Zis și făcut!

Cu sprijinul rotarienilor din Clubului Cetate Timișoara un spațiu de 70 de metri pătrați a fost reabilitat și transformat într-o nouă bibliotecă. Manopera pentru toate lucrările a fost asigurată de voluntari locali cu materiale puse la dispoziție de rotarieni. Valoarea celor necesare reabilitării s-a ridicat la 10.000 de lei.Plus donații de carte făcute de rotarieni.

Noua bibliotecă va găzdui: club de lectură pentru copii și adolescenți, activități de joc de rol și dramatizare a personajelor din cărțile citite, jocuri recreative și organizarea unor activități de petrecere a timpului liber.

Pentru copiii care vor intra la bibliotecă au fost donate și 10 tablete extrem de utile în această perioadă de pandemie. În plus, pentru a susține și ajuta copiii din Jamu Mare, Clubul Rotary Cetate Timișoara a deschis o listă cu un necesar de tablete pentru elevii care nu dețin astfel de dispozitive. Astfel încă 20 de tablete vor ajunge la elevii din localitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*