Administrație

Consiliul Județean Timiș se adaptează la noile condiții epidemiologice, percepute și ca o șansă pentru modernizarea instituției

Consiliul Județean Timiș se adaptează la noile condiții epidemiologice, percepute și ca o șansă pentru modernizarea instituției
Adora Beauty

Președintele CJTimiș, Alin Nica, a trasat astăzi două direcții strategice aparatului de specialitate al Consiliului Județean: eficientizare prin digitalizare și pregătirea pentru accesarea de fonduri europene prin Mecanismul de redresare și reziliență al UE.

Ședința de astăzi a președintelui CJ cu directorii a avut ca punct central pașii care trebuie făcuți pentru adaptarea la noile condiții epidemiologice, percepută și ca o șansă pentru modernizarea instituției într-un ritm alert. În linii mari, se va lucra pe mutarea a cât mai multor activități în online atât pentru siguranța cetățenilor și a angajaților, cât și pentru eficientizarea serviciilor oferite.

Un alt punct de lucru important a ținut de pregătirile pentru accesarea de fonduri europene, cât și pentru absorbția acestora. Instrumentul de finanțare vizat este Mecanismul de redresare și reziliență al UE. În acest sens, instituția noastră a trimis către ADR Vest o listă cu proiectele strategice pentru care dorește să obțină finanțare. Decizia finală asupra proiectelor care vor fi transmise către Bruxelles va fi luată la nivel central, în primăvară. Solicitarea președintelui CJ Timiș este ca, între timp, instituția să-și organizeze activitatea astfel încât să facă față la un volum de lucru mare, fără întârzieri și fără bariere birocratice autoimpuse.

O altă discuție a ținut de restructurarea condițiilor de accesare a finanțării prin Agenda culturală a Consiliului. Alin Nica nu mai dorește ca instituția să finanțeze rugi sau chermeze cu valoare culturală nesemnificativă. Astfel, președintele CJ a dat în lucru creionarea unui ghid care să permită finanțarea proiectelor culturale demne de istoria, tradiția, dar și noile valori spre care județul nostru tinde.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*