Administrație

Timișul, în competiție directă și constructivă cu Budapesta sau Viena

Timișul, în competiție directă și constructivă cu Budapesta sau Viena

Președintele CJTimiș, Alin Nica: „În ziua de azi, câștigă doar cei care se adaptează. Timișul are șansa, pe termen mediu și lung, de a se poziționa ca pol regional european, în competiție directă și constructivă cu Budapesta sau Viena. Cum? Informatizând serviciile publice, adaptându-ne rapid la noile tehnologii”.

Ideea a fost susținută în cadrul conferinței „From CITY to SMART CITY”, în calitatea de speaker, eveniment ce promovează orașele inteligente.

În susținerea punctului de vedere, ca plan de acțiune concret, președintele Consiliului Județean a subliniat că noua administrație timișeană și-a propus informatizarea agriculturii, a infrastructurii, digitalizarea serviciilor publice prin introducerea platformei e-Timiş, crearea unor bănci de date urbane și a unui cloud instituțional.

„Suntem la început de drum, dar țintim sus. Avem modele și exemple de succes și, cel mai important, avem resursa umană necesară. Timișul are toate ingredientele pentru a deveni o poveste de succes. Trebuie doar să le punem cap la cap. Suntem pregătiți”, susține președintele CJ, Alin Nica.

Conferința a adus împreună, pentru prima dată după alegerile locale, primari din Capitală și din țară, membri ai Executivului, ambasadori, reprezentanți ai unor ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri, speakeri de top din străinătate, pentru a vorbi despre proiectele de viitor ale orașelor și comunităților.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*