Social

„Acasă în Banat” face apel la donații pentru Casa Werth din Peciu Nou. Familia stă în șopru după incendiu

„Acasă în Banat” face apel la donații pentru Casa Werth din Peciu Nou. Familia stă în șopru după incendiu
Adora Beauty

În ultimele săptămâni s-a lucrat intens la pregătirea cofrajelor și apoi turnarea stâlpilor, a centurii și montarea grinzilor. „Urmează să începem construcția acoperișului și vrem ca până la finele lunii noiembrie să amenajăm măcar o cameră unde Peter și Mario să se mute, pentru că acum locuiesc în frig, în șopru. Mai este de lucru dar pentru că atât de mulți oameni inimoși și-au unit forțele, pentru că meșteri și constructori au venit alături de noi să ajute, pentru că administrația locală a sprijinit material și logistic întreg șantierul, iată că lucrurile prind contur și rezultatele încep să se vadă”, au transmis reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Vă reamintim că în 19 mai, la Peciu Nou, casa familiei Werth se făcea scrum în urma unui incendiu devastator. Au rămas pe drumuri doi adulți și doi copii, sub cerul liber, la mila oamenilor și a lui Dumnezeu. Familia Werth este ultima familie de șvabi bănățeni rămasă în Peciu Nou. Strămoșii lor au fost cei care au pus bazele localității, au luptată în ambele războaie mondiale, au supraviețuit deportărilor. Micuța lor casă a ars însă, sub ochii lor. Tot ce le-a mai rămas este un șopru în spatele casei, însă evident, nu pot intra în iarnă locuind acolo. Comunitatea din Peciu Nou și nu numai, nu a rămas indiferentă la necazul semenilor și s-a mobilizat exemplar pentru construcția unei case noi pentru familia Werth.

Toți cei care doresc să sprijine construcția casei cu donații în bani, o pot face prin transfer, menționând în descriere „pentru Casa Werth din Peciu Nou”.

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091

 

De asemenea, îi puteți susține și cu materiale de construcții, servicii sau cu muncă voluntară pe șantier.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*