Administrație

CJ Timiș – Ministerul Culturii, umăr la umăr pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii! Castelul Huniade ar putea fi reabilitat pe bani guvernamentali

CJ Timiș – Ministerul Culturii, umăr la umăr pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii!  Castelul Huniade ar putea fi reabilitat pe bani guvernamentali

Consiliul Județean Timiș a găzduit, astăzi, 4 noiembrie, o dezbatere la nivel ministerial, menită a accelera implementarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cât și a găsi soluții la problemele instituțiilor și oamenilor de cultură din județul nostru. Dezbaterea a fost ocazionată și onorată de prezența ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu. Acestuia i s-au alăturat reprezentanți ai instituțiilor și ONG-urilor de cultură din municipiu.

Întâlnirea a avut ca scop întărirea relațiilor dintre factorii de decizie și beneficiarii programului. De asemenea, discuțiile de astăzi vor fi folosite ca bază pentru identificarea celor mai potrivite soluții în desfășurarea proiectului și maximizarea efectelor pozitive ale programului Timișoara 2023.

În plus, în cadrul discuțiilor, președintele CJ Timiș, Alin Nica, a susținut importanță includerii pe lista de obiective a Guvernului pentru anul 2023 a reabilitării Castelului Huniadedin Timișoara, solicitând ministrului Culturii o analiză în această direcție: „Mesajul meu a fost primit cu deschidere de către domnul ministru, iar o decizie în acest sens va fi luată după o analiză în detaliu a tot ceea ce presupune investiția. Consider că reabilitarea Castelului Huniade ar aduce un plus de valoare major întregului proiect, cu beneficii mult după anul 2023. Cu viziune, deschidere și pragmatism, chiar dacă timpul este scurt, prin investiții majore, putem da un imbold puternic culturii, care acum are de suferit de pe urma pandemiei.

De asemenea, Ministrul Culturii a prezentat public faptul că, în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean, s-a luat decizia a se demara procedurile necesare ca în anul 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, Festivalul„George Enescu”, eveniment muzical de prestigiu mondial, să aibă loc în municipiul de pe Bega.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*