Administrație

Alin Nica: „Ministrul Culturii m-a asigurat că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara”

Alin Nica: „Ministrul Culturii m-a asigurat că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara”

Timișoara va găzdui în anul 2023 prestigiosul festival de muzică George Enescu. Anunțul a fost făcut azi chiar de președintele Consiliului Județean Timiș, după vizita ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Timișoara.

Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică ”George Enescu” va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a precizat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Ministrul Culturii s-a aflat azi în capitala Banatului într-o vizită de lucru. Acesta a susținut o conferință de presă  la sediul PNL Timiș, la care au participat: Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș, Alina Gorghiu – senator, Marilen Pirtea – deputat și Ben-Oni Ardelean – deputat.

Temele abordate în cadrul conferinței au fost: scurt bilanț la un an de mandat și alte proiecte, investițiile privind Teatrul Național Mihai Eminescu – fabrica de decoruri, măsuri luate în contextul crizei sanitare SARS-CoV-2. “Pentru mine este o zi importantă, de fapt pentru întregul Guvern Orban. Pentru că azi se împlinește fix un an de când am depus jurământul în fața președintelui României. Sigur că fiecare ministru își prezintă un bilanț. Iar eu am ales să fac acest lucru la Timișoara”, a transmis Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*