Administrație

Ceremonie de învestire cu distanțare. Dominic Fritz a depus jurământul ca primar al Timișoarei

Ceremonie de învestire cu distanțare. Dominic Fritz a depus jurământul ca primar al Timișoarei

Noul primar al Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, a depus astăzi jurământul în cadrul ceremoniei de învestire în funcție. Tot astăzi au depus jurământul 25 de consilieri locali, care și-au preluat mandatele.

Evenimentul a avut loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul unde au fost invitați să participe liderii Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Preiau acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul unei pandemii istorice și cred că suntem cu toții conștienți că, pentru a rupe valul infecțiilor, nu avem decât opțiuni dureroase. Dar nu mi-e teamă pentru Timișoara. Vom trece prin această încercare așa cum au înfruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei, cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator. Acestea sunt ingredientele cu care vom combate această criză aici, la Timișoara. Acestea sunt și valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timișoarei. Poate această pandemie ne amintește care este menirea politicii în viața noastră. Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Avem  nevoie de politică, de noi oameni politici, pentru a face dintr-o populație de sute de mii de indivizi o comunitate funcțională, cu reguli comune respectate de toți, cu deschidere către ideile noi, cu implicarea tuturor pentru că toți avem de contribuit. Noi, cei care am depus jurământul astăzi, vom lua în serios această menire și aceste valori”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Invitat la ceremonia de învestire, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, l-a asigurat pe noul primar de sprijinul său.

Îl asigur pe Dominc de întregul sprijin. Dominic, vei avea în mine un prieten sincer în obiectivul pe care ți l-ai propus pentru Timișoara și nu voi precupeți să bat drumul Bucureștiului pentru dezvoltarea Timișului și Timișoarei”, a declarat Alin Nica.

La finalul ceremoniei de învestire, fostul primar Nicolae Robu i-a predat succesorului său Cheia orașului Timișoara și Stema orașului.

CONSILIERI  LOCALI ALE  CĂROR MANDATE AU FOST VALIDATE – ORDINE ALFABETICĂ

  1. AMBRUS RAUL – PNL
  2. BARABAS LORENZO – FLAVIUS – PNL
  3. BOLDURA VLAD – ANDREI – USR PLUS
  4. CĂLDĂRARU LUCIAN – PNL
  5. CRAINA MARIUS – PRO ROMÂNIA
  6. DIACONU DAN – PNL
  7. GONZALES GARRIDO JORGE – USR PLUS
  8. ILCA CORNEL – FLORIN – USR PLUS
  9. ILIESCU ROXANA – PRO ROMÂNIA
  10. LAȚCĂU RUBEN – USR PLUS
  11. LĂPĂDATU ANDRA – ANCA – PSD – PPU
  12. LULCIUC ADRIAN – PNL
  13. MARIȘ DANIELA – PNL
  14. MEREAN OVIDIU – USR PLUS
  15. MEȘTER ANDREI – USR PLUS
  16. MILITARU RODICA -USR PLUS
  17. MOȘIU SIMION – PNL
  18. MUNTEANU ANA – MARIA – USR PLUS
  19. NEGRIȘANU RĂZVAN – GABRIEL -USR PLUS
  20. RĂDUCANU SEBASTIAN -PSD – PPU
  21. REȘITNEC DAN – USR PLUS
  22. ROMOCEAN PAULA – ANA – USR PLUS
  23. SANDU CONSTANTIN – ȘTEFAN -PNL
  24. STANA RĂZVAN – ION – USR PLUS
  25. SZILAGYI AIDA – SORINA – USR PLUS

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*