Administrație

Vești grozave pentru Timișoara în privința transportului feroviar

Vești grozave pentru Timișoara în privința transportului feroviar

Proiectul de peste 800 milioane euro al CNCFR, privind calea ferată Caransebeș – Timișoara – Arad, a ajuns la execuție cu loturile Ronaț Triaj – Gara de Est și Ronaț Triaj – Arad.

„V-am vorbit de mai multe ori despre acest proiect. V-am informat cum în negocierile cu CNCFR, noi am asumat pasajele Popa Șapcă (realizat), Jiul (realizat) și Solventul (lansat în execuție în urmă cu câteva săptămâni), iar CNCFR:

  • Pasajul Baader – este cel cu girație suspendată la 10 m deasupra căii ferate, cel mai spectaculos din tot ce avem în oraș
  • Pasajul Gheorghe Adam (zona UMT) -suprateran
  • Pasajul Ronaț (Vestul Extrem) -suprateran
  • Noua stație de îmbarcare /debarcare „Iulius Town”

Această stație intermediară dintre Timișoara Nord și Timișoara Est aduce transportul pe rețeaua de cale ferată mult mai aproape de centrul orașului, dar și de „noul oraș”, marcat de dezvoltările din zonă, prezente și viitoare. Reamintim, în context, că, recent, în urmă cu doar câteva luni, a fost aprobat studiul de oportunitate pentru rețeaua de tramvai – tren metropolitană și regională (îl puteți regăsi pe site-ul primăriei). Reamintim, de asemenea, că în urmă cu câteva luni a intrat în proiectare noua conexiune feroviară între Timișoara și Aeroport. Remarcați că totul se întâmplă -pe teren, nu la nivel de hârtie, altfel spus: la nivel de fapte, nu de vorbe!-, conform planului nostru de mobilitate urbană durabilă. Beneficiile pentru oraș, din toate aceste proiecte, sunt imense! Chiar dacă noi ne-am concentrat în această comunicare mai mult pe ce se întâmplă intraurban, nu putem să nu menționăm că acest proiect ne va permite să circulăm cu trenul pe traseul Caransebeș-Timișoara-Arad cu 160 Km/h, ceea ce era și timpul să se întâmple!”, a transmis primarul în funcție Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*