Administrație

Noul lider al CJT a constituit un grup de lucru împotriva pandemiei

Noul lider al CJT a constituit un grup de lucru împotriva pandemiei

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a constituit la nivelul județului un grup de lucru pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Este prima acțiune întreprinsă de Nica după preluarea mandatului de șef al CJ Timiș.

Noul grup de lucru a fost înființat după ce numărul de infectări cu SARS-Cov-2 a depășit noi recorduri în județ. Acest grup de lucru nu se va substitui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ci reprezintă o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul de la nivelul Prefecturii Timiș.

„Din Task-Force-ul pe care l-am înființat vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva Covid 19, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor acestui grup li se vor alătura primari din localitățile din județ, reprezentați ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universității de Medicină. Împreună vom încerca să găsim soluții de luptă împotriva Sars Cov 2. Vă spuneam că vor fi invitați să facă parte din grupul de lucru primarii localităților din Timiș, inclusiv Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei. Și de abia aștept ca Dominic să își preia mandatul pentru că Timișoara este unul dintre punctele nevralgice cu un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus”, a precizat Alin Nica pe Facebook.

Din acest grup fac parte managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Cristian Oancea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, managerul Spitalului CFR, Stela Iurciuc, managerul Spitalului Militar, col. Sorin Homeag, managerul Serviciului de Ambulanță, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca. Au fost prezenți la prima întâlnire și șeful ISU Timiș Lucian Mihoc, și cel al IPJ Timiș, Dan Stoicănescu.

„Vreau să vă spun că am discutat la întâlnirea de duminică despre numărul de paturi din fiecare unitate spitalicească implicată în lupta împotriva Covid 19, i-am rugat să găsească noi capacități de cazare a bolnavilor atât în spital, fără a neglija ceilalți pacienți, dar și în afara spitalelor. Veștile din păcate nu sunt foarte bune și trebuie să ne pregătim pentru un aflux mai mare de pacienți pentru a nu ajunge în situația în care  spitalele să fie nevoite să refuze pacienți. Tot în cadrul întâlnirii am discutat despre o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul Victor Babeș, acolo unde se face evaluarea pacienților infectați cu Covid 19 pentru ca să nu se mai întâmple ca un număr mare de ambulanțe să ajungă în același timp la spital și astfel pacienții să fie nevoiți să aștepte. În zilele următoare vom veni cu noi propuneri de acțiune pe care le vom înainta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vrem că Timișul și Timișoara să devină un model pentru România. Trebuie să arătăm că aici se poate. Că putem găși soluții să luptăm împotriva pandemiei. Avem medicamente, avem echipamente de protective, medicii timișoreni sunt printre cei mai buni specialiști din țară dar fără ajutorul vostru nu putem lupta împotriva acestei maladii cumplite care zi de zi, oră de oră face noi victime. Cum putem însă contribui noi, cei care locuim în acest județ? E simplu. Să respectăm cele trei reguli de aur, să facem un efort să purtăm masca, să păstrăm distanțarea, să ne spălăm pe mâini și evident, să respectăm restricțiile anunțate vineri”, a mai precizat Alin Nica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*