Social

Cere prefectului redeschiderea sălilor de antrenament, fitness și a tuturor spațiilor destinate activităților sportive din Timișoara și județul Timiș!

Cere prefectului redeschiderea sălilor de antrenament, fitness și a tuturor spațiilor destinate activităților sportive din Timișoara și județul Timiș!

Având în vedere că activitatea este suspendată în sălile de antrenament, fitness și în toate spațiile destinate activităților sportive din data de 24 octombrie 2020, ceea ce afectează atât sportivii, antrenorii, cât și afacerile de profil în sine, reprezentanții Friends Arena solicită redeschiderea sălilor de antrenament și fitness din municipiul Timișoara și județul Timiș.

Ei motivează cererea cu următoarele argumente:

– decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș cu privire la închiderea sălilor de antrenament și fitness din municipiul Timișoara îngrădește drepturile omului de a face sport și acest fapt afectează implicit sănătatea fizică și psihică, când, în contextul actual, autoritățile ar trebui să sprijine cu tot ce pot sănătatea cetățenilor.

– utilizarea sălilor de fitness cu respectarea condițiilor de igienă și dezinfectare nu reprezintă un pericol mai mare decât un supermarket, mijloc de transport în comun sau orice alt magazin din cadrul unui mall.

– este dovedit științific faptul că activitatea sportivă întărește sistemul imunitar, reducând astfel riscul contactării virușilor. De asemenea, îmbunătățește starea psihică micșorând șansele dezvoltării unei depresii, anxietăți, fobii, în contextul actual în care distanțarea socială duce la izolare socială.

– atât la nivel național cât și internațional, activitatea sportivă nu a fost suspendată, tocmai pentru că s-a demonstrat științific că persoanele care fac sport și mișcare în mod constant, au imunitatea crescută și șanse scăzute de a contacta viruși sau alte boli.

„Te invit să te alături demersului nostru prin semnarea acestei petiții, pentru a fi adusă la cunoștința autorităților de resort spre a fi analizată. Această petiție vine în sprijinul sportivilor, antrenorilor, angajaților, antreprenorilor și cetățenilor care pun preț pe sănătatea lor fizică și psihică”, au transmis reprezentanții Friends Arena Timișoara.

Petiția poate fi semnată AICI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*