Eveniment

Polițiștii continuă acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid 19

Polițiștii continuă acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea efectelor pandemiei de Covid 19

Politistii timiseni împreună cu celelate forțe de ordine continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Nerespectarea masurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Timiș.

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost desfăşurate în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat 174 de forţe de ordine, fiind verificate 387 de societăți comerciale precum şi 97 de mijloace de transport, dintre care 41 de mijloace de transport în comun. Totodată, au
fost legitimate peste 1100 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 241 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.250 de lei. Dintre acestea, 240 de sancțiuni, în valoare de 57.250 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și una a fost aplicată unui operator economic pentru desfasurarea de activitati in interiorul localului.

Exemplu: in noaptea 24/25 octombrie, politistii timișeni au constatat că un local din Piața Traian din Timișoara își desfășoară activitatea în interior, unde erau prezente mai multe persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală. Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.

“Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri”, transmite IPJ Timis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*