Administrație

Validarea lui Dominic Fritz ca primar, contestată în instanță

Validarea lui Dominic Fritz ca primar, contestată în instanță
Adora Beauty

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane.

Dosarul 25174/325/2020 a fost înregistrat la instanţa judeţeană de judecată joi, la Secţia I Civilă, având ca obiect „validare primar”, în stadiul procesual de apel, arată,  site-ul Tribunalului Timiş. Prin urmare, data învestirii noului primar ar putea fi amânată.

Contestațiile au fost depuse de Călin Narcis Petrescu, fost angajat la Radio Timișoara, Monica Hărmănescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara și Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie, potrivit Agerpres.

Tribunalul nu a stabilit, încă, termen de judecată.

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat pe pagina sa de Facebook după anunțul contestațiilor depuse.

„În 21 și 22 octombrie au fost depuse trei contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei. Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu! Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații, și se repetă și la Timișoara. Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil. Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor. Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz a câştigat alegerile pentru primărie cu 52,66% (49.191 de sufragii).

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*