Social

Începe acțiunea de ecologizare CleanUp în cartierele Timișoarei

Începe acțiunea de ecologizare CleanUp în cartierele Timișoarei

În data de 17.10.2020 începând cu ora 12:00 va avea loc activitatea de ecologizare cleanUP Timișoara, pentru un oraș mai curat.

Tinerii voluntari din Zona Dâmbovița, Calea Aradului, Calea Martirilor, Calea Șagului și Calea Lipovei, împreună cu Polymore și JunkBusters vor colecta și sorta deșeurile, în cartierul Lipovei până în Dâmbovița.

,,Inițiativa acestor tineri este de apreciat. Trebuie să înțelegem importanța protejării mediului și a colectării separate a deșeurilor .Am încredere că, prin astfel de activități, oamenii vor deveni mai conștienți și responsabili față de mediul înconjurător”a declarat Romeo Ursu, director executiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș.

Reamintim cetățenilor că, în județul Timiș colectarea separată a deșeurilor se realizează pe trei fracții, astfel:

Deșeu rezidual pubela neagră
Deșeu reciclabil pubela/sacul galben
Container verde tip clopot pentru deșeurile din sticlă(ambalaje din sticlă precum cele de băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice și borcane).

De asemenea, în cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor și gestionarea necorespunzătoare a acestora, se aplică amenzi, iar contravenientul este obligat să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*