Eveniment

Doi sirieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

Doi sirieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Joi, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Comloşu Mare, județul Timiș, două persoane care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au condus persoanele în cauză la sediul instituției pentru cercetări, stabilindu-se astfel că sunt doi cetăţeni sirieni, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, şi o femeie, în vârstă de 34 de ani. Cei doi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele au fost preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*