Sănătate

Nelu Tătaru: „Asimptomaticii și cei cu cazuri medii și ușoare de Covid rămân acasă de săptămâna viitoare”

Nelu Tătaru: „Asimptomaticii și cei cu cazuri medii și ușoare de Covid rămân acasă de săptămâna viitoare”

Aflat în vizită la Timișoara, Nelu Tătaru a făcut un anunț important în legătură cu două dintre categoriile de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, asimptomaticii și cei cu cazuri medii și ușoare de COVID-19 vor rămâne acasă începând de săptămâna viitoare.

Nelu Tătaru a mai adăugat în fața jurnaliștilor aflați la unitatea medicală din Timișoara pe care oficialul a vizitat-o că acele cazuri ușoare și medii de infectări cu noul coronavirus, dar și cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă de săptămâna viitoare. Desigur, toate aceste persoane vor fi monitorizate de medicii de familie, iar cazurile grave vor fi spitalizate.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat Nelu Tătaru.

În cadrul interviului, ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*