Național

Raed Arafat, declarații de ultimă oră. Nunțile, botezurile și aniversările sunt interzise la nivel național

Raed Arafat, declarații de ultimă oră. Nunțile, botezurile și aniversările sunt interzise la nivel național

Raed Arafat a prezentat, marți seara, declarații cu privire la noile restricții luate în contextul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Masca de protecție devine obligatorie peste tot în spațiile publice, acolo unde incidența depășește 3 la mia de locuitori iar evenimentele private vor fi interzise pe plan național.

„O să parcurg unele dintre măsurile care au fost aprobate în seara asta și propuse spre aprobare în cadrul hotărârii de Guvern de prelungirea stării de alertă. Măsurile sunt menite pentru a proteja și limita răspândirea virusului cum ar fi purtarea măștilor.

– Unde incidența este sub 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zonele de așteptare.

– Unde incidența depășește 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieșirea de acasă până revenirea acasă

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor

– Unde incidența este sub sau egală cu 1.5 la mie ele vor funcționa cu capacitatea de 50%

– Atunci când incidența depășește 1.5 și este până la 3 la mie vor funcționa cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la 23:00

– Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată. Fac paranteză pentru hoteluri, care vor putea servi persoanele cazate în hoteluri.

Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă.

Stabilirea incidenței la care se aplică la aceste măsuri se face de DSP în maxim 24 de ore și de către comitetele județene în maxim 48 de ore de la atingerea incidenței.

Personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, centre rezidențiale, se va testa o dată pe săptămână.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*