Eveniment

Percheziții într-un dosar de fraudare a fabricii AEM. Unde au descins procurorii

Percheziții într-un dosar de fraudare a fabricii AEM. Unde au descins procurorii

Procurorii DIICOT Timişoara au descins la mai multe adrese din Timişoara şi Bucureşti pentru percheziţii într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals, delapidare cu consecinte deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Fosta conducere a fabricii AEM din Timişoara, una dintre cele mai importante fabrici de contoare din Europa este cercetată într-un amplu dosar de înşelăciune şi delapidare, relatează Radio Timișoara.

Fosta directoare, Olimpia Moica, soţul acesteia şi mai mulţi subordonaţi din conducerea companiei sunt acuzaţi că timp de mai mulţi ani au fraudat AEM, raportând o producţie şi venituri fictive uriaşe pentru încasarea bonusurilor de performanţă.

Spre exemplu, cu ocazia unui inventar comandat de acţionari, s-a descoperit că în stocuri figurează 800.000 de contoare care nu existau în realitate, capacitatea de producţie şi depozitare a companiei fiind de aproape trei ori mai mică.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, profitul fictiv obţinut ca urmare a înregistrărilor fictive a dus la declararea fictivă a îndeplinirii indicatorilor de performanţă şi la calculul şi plata bonusului de performanţă către membrii conducerii AEM Aceleaşi surse au mai declarat că o altă metodă de delapidare a companiei era acordarea unor premii angajaţilor. Sumele erau plătite în numerar, însă doar o parte din banii care apăreau în documente îi primeau angajaţii, restul revenind conducerii.

Prejudiciul estimat în acest caz este de peste 50 de milioane de euro, transmite Radio Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*