Utile

OMV are probleme cu presiunea. Localnicii din Deta și Opatița nu mai au gaz. UPDATE: Mai mulți timișeni au rămas fără gaz

OMV are probleme cu presiunea. Localnicii din Deta și Opatița nu mai au gaz. UPDATE: Mai mulți timișeni au rămas fără gaz
Adora Beauty

Ca urmare a scăderii presiunii gazelor naturale în sistemul de distribuție, pe fondul cantităților reduse de gaze naturale vehiculate spre sistem de către producătorul OMV Petrom,  alimentarea cu gaz a localităților Deta și Opatița a fost sistată, începând de marți, 13 octombrie.

„Potrivit informațiilor pe care le deținem la acest moment nu se cunoaște dacă vor crește în perioada următoare cantitățile de gaze naturale vehiculate spre sistemul de distribuție a celor două localități, de către OMV Petrom. Ne cerem scuze pentru această situaţie care este independentă de voinţa noastră”, au transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Compania Delgaz Grid roagă consumatorii ca în cazul în care sesizează scăderea sau lipsa presiunii gazelor naturale, să ia următoarele măsuri de siguranță: să închidă aparatele care funcţionează cu gaze naturale; în cazul în care simt miros specific de gaz, să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

UPDATE: Primarul localității Deta a informat Prefectura, în cursul dimineții de astăzi, despre întreruperea furnizării gazelor în localitate. Ulterior, s-a luat legătura cu primarii localităților Banloc, Voiteg, Moravița, Denta, adică primarii din zona în care există o problemă de mai mult timp, care au confirmat întreruperea furnizării gazelor în localitățile lor.

Prefectul Liliana Oneț a luat legătura cu directorul OMV Petrom care răspunde de zona de vest, Vlad Octavian Vărzaru, iar acesta a precizat că dorește o discuție cu reprezentanții tuturor părților implicate, respectiv furnizorii din zonă, SNT Transgaz și reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Totodată, prefectul județului Timiș l-a contactat pe Niculae Havrileț, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și a trimis informări către Ministerul Afacerilor Interne și  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pe acest subiect.

S-a precizat faptul că sunt fost afectate gospodăriile (aproximativ 20.000 de locuitori) și instituțiile publice ( spital cu 70 de paturi, grădinițe, liceu,  școli, dispensare) din orașul Deta și comunele Denta, Moravița, Voiteg, Banloc. În plus, au fost enumerate acțiunile întreprinse până în prezent de Instituția Prefectului în cursul acestui an, după apariția  avariei produse la conducta care alimentează cu gaze naturale din SNT Transgaz orașul Deta și comunele Denta, Moravița, Voiteg, Banloc. La acel moment, consumatorii casnici nu erau afectați deoarece necesarul de consum al zonei era acoperit din zăcământul OMV Petrom de la Partoș.

Din cele discutate cu reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,  în cursul zilei de astăzi va avea loc o întâlnire la nivelul ministerului cu reprezentanții OMW pe aceasta temă.

De asemenea, tot astăzi, va avea loc și o întâlnire on-line, convocată de către prefectul Liliana Oneț, cu reprezentanții OMW Petrom, cei doi furnizori Delgaz și Premiere Energy, ai SNT Transgaz, cu primarii din localitățile afectate și  reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*