Administrație

Viitorul stadion va avea 32.000 de locuri și va costa 100 de milioane de euro. Ce spune Alin Nica

Viitorul stadion va avea 32.000 de locuri și va costa 100 de milioane de euro. Ce spune Alin Nica

Partide de fotbal, dar și concerte cu artiști consacrați. Viitorul stadion al Timișoarei, care va fi ridicat după demolarea lui „Dan Păltinișanu” va dispune de 32.000 de locuri, a anunțat, vineri, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Acesta a spus că deja a făcut a doua vizită la Compania Națională de Investiții (CNI), iar despre prima nu s-a știut pentru că nu a popularizat-o.

„Am fost la CNI pentru a impulsiona și a împinge înainte proiectele stadionului și al sălii polivalente. Au fost selectate două variante din cele patru propuse de specialiști, care vor merge mai departe în faza de analiză. Am solicitat CNI să aibă în vedere proiectanții ca operarea acestui stadion să fie cât mai redusă, adică exploatarea să fie cât mai ieftină. Valoarea celor patru variante variază între 100 și 140 de milioane de euro, deci o valoare destul de mare, comparabilă și chiar mai mare ca a stadionului Ghencea. Cele două variante alese valorează 104 milioane de euro, respectiv 111 milioane de euro, valori estimative. La faza de studiu de fezabilitate se va face o estimare un pic mai exactă, iar la faza de proiect tehnic se va merge pe valoarea exactă”, a declarat Nica.

Noul lider al administrației județene vrea management privat pentru stadion. Alin Nica și-ar dori ca stadionul să fie concesionat de o firmă specializată, care să organizeze acolo evenimente de anvergură. Nica a precizat că în 2023-2024 noul stadion ar putea fi finalizat și că va mai merge la București să se intereseze de stadion.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*