Sănătate

Fritz crede că e nevoie de teste speciale pentru diferenţierea coronavirusului de virusurile sezoniere

Fritz crede că e nevoie de teste speciale pentru diferenţierea coronavirusului de virusurile sezoniere

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, atrage atenția că nu mai sunt paturi la ATI disponibile, că personalul medical din linia întâi COVID-19, care lucrează continuu din luna martie, „este epuizat”.

Dominic Fritz a subliniat că va fi nevoie de achiziţionarea unor teste speciale care să diferenţieze cazurile COVID-19 de virusurile sezoniere.

„Deşi la Timişoara avem, între timp, capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziţioneze teste speciale, pentru a diferenţia COVID-19 de virusurile sezoniere. Sunt necesare şi unele schimbări de legislaţie, în contextul supraaglomerării spitalelor COVID-19 şi de suport, pe care le voi susţine în discuţiile pe care le voi avea cu decidenţii din Bucureşti”, a scris Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că sistemul de sănătate local are nevoie de decizii rapide, atât administrative cât şi legale şi de aceea „este de dorit ca învestitura (în funcţia de primar n.r.) să se producă în cel mai scurt timp legal”, astfel încât să poată prelua atribuţiile de primar şi să se intervină cu soluţii.

„Trebuie să ne protejăm. Am învăţat din propria experienţă că putem să avem o viaţă normală dacă purtăm masca în spaţii închise sau aglomerate, păstrăm distanţa şi dacă ne mutăm mai multe activităţi afară sau în spaţii foarte bine aerisite, cât se poate”, a punctat Dominic Fritz.

Concluziile vin după întâlnirile avute zilele trecute cu prefectul Liliana Oneţ, cu directorul DSP Timiş, Flavius Cioca, cu managerul Spitalului „Victor Babeş”, Cristian Oancea, şi cu specialistul infecţionist Virgil Musta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*