Eveniment

Procurorii fac percheziții la DSP Arad și la Spitalul Județean Arad

Procurorii fac percheziții la DSP Arad și la Spitalul Județean Arad

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad fac percheziţii, miercuri, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde ridică mai multe documente.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Antoanella Ianotă, a confirmat pentru Agerpres că percheziţiile sunt în desfăşurare, însă a arătat că procurorii nu pot oferi informaţii la acest moment cu privire la cauza pe care o cercetează. Potrivit unor surse judiciare, sunt verificate achiziţii în legătură cu gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2, dar se fac verificări şi cu privire la testările pentru depistarea infectărilor cu noul coronavirus.

Conducerile DSP şi SCJU Arad nu au putut fi contactate pentru a exprima puncte de vedere, relatează TVR.

Pe 19 august, şeful DSP Arad, Horea Timiş, declara pentru Agerpres că jumătate dintre angajaţii instituţiei sunt cercetaţi penal în urma activităţilor şi deciziilor luate în pandemie, cum ar fi semnarea unor contracte de servicii în afara bazei legale, dar care ar fi fost necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. El spunea că „toţi angajaţii cu atribuţii de conducere şi cu putere de decizie din instituţie sunt cu dosare penale”.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*