Național

Nelu Tătaru: Nici acum nu se respectă reguli. Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună

Nelu Tătaru: Nici acum nu se respectă reguli. Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună

Miercuri, în ziua în care România a atins un record absolut de cazuri COVID noi şi morţi din această cauză, premierul Ludovic Orban l-a chemat de urgenţă pe ministrul Sănătăţii la Guvern, pentru a transmite live un mesaj populaţiei.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis românilor miercuri, când am avut un nou record negativ de cazuri COVID, că situația de la noi din ţară este una serioasă, iar oamenii trebuie să respecte regulilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Este un moment pe care îl readucem în atenția tuturor, pentru a specifica că menţinem același trend ascendent, în pofida restricțiilor. Revin în acest moment cu aceleași solicitări de a respecta aceste restricții. În perioada următoare, se vor face evaluări în spitale și DSP-uri, să avem dacă există capacitatea de a da acea asistenţă medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandăm să nu le forțăm. Am relaxat nişte activităţi la 1 septembrie, în condiţiile unor norme. Acum, acel indice a trecut de 1,5 şi le-am anulat, am restricţionat aceste activităţi. Vom reveni cu relaxările acelea când indicele va scade sub 1,5. Personalul medical este același de acum 7 luni, a primit și 200 de cazuri pe zi, și 3.000 de cazuri pe zi. Suntem în momentul în care trebuie să-l gestionăm împreună. Avem un mesaj pentru corpul medical, care deşi obosit e acolo şi va da acea asistenţă medicală, dar și un mesaj pentru populație: Haideți să respectăm aceste reguli. Comitetele monitorizează ce se întâmplă în localități și vor da măsurile viitoare care se impun. Avem şi personal medical infectat, care se expune  şi trebuie să îngrijească şi persoane infectate COVID. Haideți să vedem că spitalele din București pot suplini momentan, dar va trebui să trecem și la spitalele din provincie pentru capacitate”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, miercuri, la Centrul de presă de la Palatul Victoria.

„Avem 226 spitale suport covid si 1.050 de paturi la ATI complet utilate. Doar de noi depinde viitorul sanatatii acestei natiuni”, a adăugat ministrul Nelu Tătaru.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*