Național

Klaus Iohannis, după recordul de cazuri de coronavirus: „Restricțiile sunt inevitabile”

Klaus Iohannis, după recordul de cazuri de coronavirus: „Restricțiile sunt inevitabile”

Președintele Klaus Iohannis a organizat, astăzi, o conferință de presă, în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește cazurile de coronavirus.

Iohannis a lansat un nou apel către români pentru respectarea normelor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii cazurilor de coronavirus, la fel cum s-a întâmplat, astăzi, și în cazul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Ne aflăm într-un punct critic și avem de făcut o alegere pentru viața noastră și a celor dragi. Vreți să mergem pe un drum care duce la aglomerarea spitalelor? Sau alegem să avem și viață socială și o economie funcțională? Munca la domiciliu, purtatul măștii, spălatul pe mâini, sunt lucruri care țin de noi și ne ajută. Oricâte restricții ar impune statul dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la aceste efort colectiv. În definitiv, depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie. Dragi români, virusul care ne-a bulversat existența e aici. Toți cei răpuși de această boală au lăsat un gol imens în inimile celor dragi”, a declarat președintele Iohannis.

România a stabilit, astăzi, un nou record în ceea ce priveşte numărul oamenilor care s-au infectat cu noul COVID, pacienţi care au murit infectați cu acest virus, dar şi de persoane internate pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Astfel, 2.958 de români s-au infectat cu noul coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI.

Sursa: antena3.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*