Social

Dominic Fritz s-a testat pentru covid după ce a intrat în contact cu o persoană infectată. UPDATE: e negativ

Dominic Fritz s-a testat pentru covid după ce a intrat în contact cu o persoană infectată. UPDATE: e negativ

Noul primar al orașului a anunțat, miercuri dimineața, pe pagina sa de Facebook, că s-a autoizolat și a făcut testul pentru coronavirus. Motivul este că o persoană întâlnită de Dominic Fritz în urmă cu două zile s-a dovedit a fi infectată cu virusul SARS-CoV-2.

„Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are Covid-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez. Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului. Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni. În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online. Vă țin la curent!”, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Dominic Fritz a anunțat după ora 13 că nu are coronavirus.

„Am primit rezultatul testului de azi dimineață, e negativ. Voi rămâne în autoizolare voluntară până la un al doilea test pe care îl voi face la sfârșitul săptămânii. Subliniez că datorită faptului că amândoi am purtat mască, ancheta epidemiologică a stabilit că nu am fost „contact direct”. Recomandarea mea pentru voi toți este să purtați mască și să păstrați distanța oriunde puteți, chiar și când sunteți cu prieteni sau colegi. Șansele ca în următoarele luni să intrați în contact cu o persoană infectată sunt mari și singura cale să evitați carantina obligatorie este să respectați acele reguli”, a transmis primarul ales al Timișoarei pe pagina sa de Facebook.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*