Sănătate

Aproape 200 de timișeni au intrat în carantină și în izolare. Din ce localități sunt ultimii infectați cu coronavirus

Aproape 200 de timișeni au intrat în carantină și în izolare. Din ce localități sunt ultimii infectați cu coronavirus

În cursul zilei de vineri au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 108  persoane și au intrat în izolare 79 persoane.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore: 99.

Cele 99 de persoane sunt din: Timișoara – 40, Lugoj-11, Ghiroda -2, Dumbrăvița-3, Făget-1,  Variaș-1, Dudeștii Noi-4, Giroc -4, Jebel-1, Săcălaz -1, Sânnicolau Mare-5, Carani (Sânandrei)-3, Buziaș-2, Urseni (Moșnița Nouă)-2, Sânmihaiu Român-2, Bulgăruș (Lenauheim)-2, Cărpiniș-2, Nerău (Teremia Mare), Bacova (Buziaș)-1, Becicherecu Mic-1, Blajova (Nițchidorf)-1, Chevereșu Mare-1,Jebel-1, Lățunaș (Jamu Mare)-1, Liebling-1, Lovrin-1, Nădrag-1, Pesac-1, Recal-1, Saravale-1. Număr de teste: 1.876.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate cu COVID-19: 158

Număr persoane internate la ATI : 17

Numărul de cadre medicale confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore: 0

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore: 58

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 42

Număr de decese în ultimele 24 de ore: 1

Rata de infectare la mia de locuitori este 0,65.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de  2 octombrie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 53  societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii  au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Autoritățile ne reamintesc că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon:

Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736; 0770849869

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI – 0770849705 Timiș și adresa de email covid.timis@gmail.co

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*